EDB silom gasi surduličku televiziju?

Regionalne vesti - Subota 06.12.2014 - 10:02

Privatnoj Surduličkoj radio televiziji preti gašenje a Surduličanima medijski mrak, ukoliko leskovačka „Elektrodistribucija“ ne povuče blokadu od preko 17 miliona dinara za prekobrojno korišćenje električnih stubova, ili nadležni sud ne reši spor.

Petković ispred EDB-a Petković ispred EDB-a

Ta televizija, jedina u Surdulici, je krajem 2009. godine sklopila trogodišnji ugovor sa „Elektrodistribucijom“ za korišćenje 717 električnih stubova za kablovske prenosnike tv signala, za šta je na godišnjem novu plaćala oko 700 evra.

Krajem prošle godine leskovačko preduzeće je ispostavilo dodatni račun od 15,48  dinara, uz obrazloženje da su Surduličani bez ovlašćenja koristili još 560 stubova.

Pre nekoliko dana puštena je menica na preko 17 miliona, kojom je obuhvaćena i kamata.

„Za taj novac smo mogli da kupimo 3.000 bandera. U šoku smo. Ako se ne nađe rešenje, gasimo preduzeće sa 23 zaposlena – kaže direktor SRT Dejan Petković, koji istovremno osporava pravo „Elektrodistrubuciji“ na sporne bandere.

„U međuvremenu smo snimili kompletnu mrežu kablovske televizije, proverili svaki stub i došli do saznanja da ni jedan jedini stub nije vlasništvo EDB te da smo bili prevareni prilikom potpisivanja ugovora, pa smo podneli krivičnu prijavu za lažno predstavljanje – objašnjava Petković.

U „Elektrodistribuciji“ nisu pokazali dokument o vlasništvu, već se direktor Miroslav Dočić pozvao na javnu svojinu Republike Srbije, poverenu privrednim društvima.

„Poverena je i delatnost operatera distributivnog sistema, što, između ostalog, uključuje obavezu upravljanja distributivnim sistemom električne energije.

Između ostalog,  izmiruju se i finansijske obaveze po više osnova: porez na imovinu, komunalne takse za korišćenje prostora na javnim površinama i drugo – kaže direktor Dočić.

U Opštini Surdulica kažu da leskovački distributer struje nije od 2009 do 2013. godine platio ni jedan dinar na ime poreza na imovinu i da nije plaćen ni dinar za komunalne takse, dok nam je u Katastru potvrđeno da su sve bandere uknjižene kao vlasništvo opštine, pojedinaca i mesnih zajednica.

Tončev: Iza računa stoji politika

„I opština će podneti krivične prijave za rentiranje objekata, koji su vlasništvo građana Surdulice, kao i za neosnovano bogaćanje.

Ovako nešto može da se desi samo na siromašnom jugu, ali sam uveren da iza svega stoji jedna čovek čije ću ime izgovoriti u parlamnetu – kaže Novica Točev, predsednik Skupšine opštine i narodni poslanik.

Jugmedia, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: