EKSPLOZIJA: Potpuno izgoreo autobus kod Leskovca

Regionalne vesti - Utorak 11.08.2015 - 14:44

Autobus "Niš ekspresa" koji je danas saobraćao na relaciji Skoplje - Beograd u potpunosti je izgoreo u eksploziji izazvanoj paljenjem gume na autoputu kod Leskovca.

Niko od putnika i vozača nije povređen. Foto: Milica Ivanović Niko od putnika i vozača nije povređen. Foto: Milica Ivanović


Do saobraćajne nezgode došlo je oko 11.30 časova na zaustavnoj traci autoputa kod sela Mala Kopašnica. Jedan od dvojice vozača autobusa Dejan Mitić rekao je za “Blic” da je nezgodi prethodio kvar zbog koga su stali u zaustavnoj traci.

- Tri kilometra pre eksplozije osetili smo da nestaje vazduh u sistemu, pa smo stali da popravimo kvar. Putnici su izaši i stajali pored autobusa. Onda se guma zbog jake temperature zapalila. Odmah smo uzeli aparate za gašenje, ali ništa nije vredelo jer se vatra širila veoma brzo. Za pet minuta zapalio se ceo autobus, a ubrzo je eksplodirao - kaže Mitić.

On navodi da su požar ugasili leskovački vatrogasci sa dva vozila, dok je on sa kolegom i putnicima uspeo da izvuče sav prtljag.

- Nisam se tada uplašio, ali me sada hvata jeza šta je moglo da se desi da se guma zapalila u toku vožnje - kaže Mitić.

Saobraćaj na autoputu nije bio zaustavljen, a olupina od autobusa stoji još u zaustavnoj traci.

 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: