Epidemija malih boginja i u Bojniku

Regionalne vesti - Sreda 06.12.2017 - 13:48

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti leskovačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) prijavio je epidemiju malih boginja na teritoriji opštine Bojnik. Tri osobe obolele

U bojniku obolele tri odrasle osobe FOTO: Panoramio/Zoska U bojniku obolele tri odrasle osobe FOTO: Panoramio/Zoska

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti leskovačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) prijavio je epidemiju malih boginja na teritoriji opštine Bojnik.

Epidemija je počela 18. novembra kada se razbolela četrdesetjednogodišnja žena koja je hospitalizovana na Infektivnoj klinici u Nišu.

U međuvremenu su obolele još dve osobe, stare 39 i 47 godina, koje su bile u kontaktu sa prvoobolelom ženom, ali su one upućene na kućno lečenje.

Svi oboleli su klinički i laboratorijski potvrđeni slučajevi malih boginja, a epidemija je prijavljena 5. decembra.

Epidemiloškim ispitivanjem je utvrđeno da su sva deca iz porodica obolelih uredno vakcinisana i revakcinisana za svoj uzrast.

U Jablaničkom okrugu se i dalje sprovode pooštrene mere epidemiloškog nadzora nad morbilima, a u opštini Bojnik i dodatne aktivnosti u žarištu epidemije.

Leskovački ZZJZ je saopštio da je izvršio epidemiloško ispitivanje i da je preduzeo sve mere kako bi širenje malih boginja bilo sprečeno.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: