"Evropski" niški WC zatvoren zbog dugova

Regionalne vesti - Sreda 13.08.2014 - 08:32

Da nije tužno bilo bi smešno: javni toalet na Trgu kralja Aleksandra u Nišu, u koji su gradske vlasti uložile 12 miliona dinara, zatvoren je zbog duga za struju.

Jedini niški javni ve-ce po evropskim standardima i jedan od četiri javna toaleta u centru grada, otvoren je u aprilu 2012. godine ali je prvo bio osam meseci pod katancem zbog kvara na pumpama za vodu.

Taman što je to rešeno, toalet je 17. jula ostao bez struje zbog neplaćenih računa.
 
- „Jugoistok“ je isključio struju zbog dugovanja zbog čega je toalet morao da bude zatvoren. Naše preduzeće JKP „Medijana“ samo održava higijenu u toaletima, a plaćanje računa nije u našoj nadležnosti tako da nemamo podataka koliki je bio dug za struju i zašto nije plaćen.

Javljeno nam je danas da će struja biti ponovo puštena, pa će od popodnevne smene toalet ponovo da radi - rekao je juče direktor sektora za održavanje higijene u JKP „Medijana“ Ljuborad Stevanović.
 
Toalet je sagrađen na jednoj od najfrekventnijih tačaka u centru Niša, na čvorištu gde se ukršta najveći broj gradskih autobuskih linija.
 
- Ovde prođu hiljade Nišlija svakoga dana. Od kada su zatvorili toalet, gledam ljude kako trpe i skakuću s noge na nogu ili trče iza zgrada, rizikujući svađu pa možda i batine od stanara. Zašto je grad bacao tolike pare, kada ne može da drži toalet u funkcionalnom stanju? - pita se Dragan Mitrović iz Niša.
 
Juče u prepodnevnim časovima, kao i prethodnih dana, toalet je bio zatvoren i svi koje je „muka priterala“, nisu mogli da uđu.
 
Struja je ponovo puštena juče popodne, tek pošto je „Blic“ pokrenuo pitanje zbog čega je došlo do isključenja energije i zatvaranja toaleta i koliki je dug.
 
U Direkciji za izgradnju grada kažu da se struja plaća preko gradske Uprave za finansije, ali u Direkciji nismo uspeli da dobijemo podatke o visini zaduženja za ovaj toalet, budući da oni dobijaju zbirni račun za više objekata.
 
U „Jugoistoku“ ističu da je dugovanje Direkcije za ovo merno mesto prеmа tom privrednom društvu 237.323 dinаrа a prema ЕPS Snаbdеvаnju 1.540.260 dinаrа.
 
- Dugovanja Direkcije za izgradnju grada ušla su u sastav rеprоgrаma kојi је pоtpisао Grаd sa EPS Snabdevanjem

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: