Film o srpskom Mančesteru

Regionalne vesti - Subota 28.11.2015 - 09:05

„Slavujevo doba“ koje se bavi Leskovcem između dva svetska rata sa najvećim zvezdama srpskog filma biće snimano idućeg leta.

I Sergej Trifunović će glumiti Leskovčanina; Foto: Luka Šarac I Sergej Trifunović će glumiti Leskovčanina; Foto: Luka Šarac

Autori scenarija za film "Slavujevo doba", čija bi premijera trebalo da bude u novembru 2016, jesu novinar poreklom iz Leskovca Zvonimir Šimunec, pozorišni reditelj Kokan Mladenović, koji je trebalo i da režira film, ali se od toga odustalo, i Vladimir Antović.

Prilagođavanje scenarija lokalnom dijalektu radi leskovački književnik Dragan Radović.

Već je obavljen i izbor glumaca, pa će tako znamenite Leskovčane igrati beogradski glumci Ivan Bosiljčić, Sergej Trifunović, Viktor Savić, Miša Janketić, Vesna Trivalić, Sloboda Mićalović, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, a od leskovačkih Maja Janković, Dragan Marjanović Boža, Ivan Janković i Jasna Radivojević.

Miša Janketić igraće jednog od članova ugledne industrijske porodice Teokarović

Zasad se zna da će Janketić glumiti jednog od članova ugledne industrijske porodice Teokarović, a da se pregovara i sa Branimirom Brstinom i Lazarom Ristovskim.

Ime filma nosi naziv po Dragutinu - Dragi Slavuju, vlasniku kafane i prvog bioskopa u srpskom Mančesteru - Leskovcu, u kome se odvijao celokupni društveni život.
 
- Slavuj i njegova kafana i bioskop su samo okvir za priču o munjevitom privrednom i društvenom usponu Leskovca od 1918. do 1941.

Biće tu i likovi kao što je Dragi Bure, leskovački ugostitelj koji je proslavio leskovački roštilj, predsednik opštine Mihajlo - Miče Babamilkić, koga su zvali "tatko na narod", industrijska porodica Teokarović i mnogi likovi iz naroda koji su ostali u sećanju - kaže Nebojša Kocić, gradski većnik zadužen za kulturu.

Film košta dva miliona evra, a grad je izdvojio 100.000 evra. Producenti filma su "Intermedia network" i "Soul ful film".

Pored igranog filma, u planu su i serija od 12 epizoda, koje će biti emitovane u proleće 2018. na RTS-u, zatim dokumentarni film, izložba i monografiju pod nazivom "Zlatno doba Leskovca".

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: