FIlm o Svetislavu Pešiću pred Piroćancima

Regionalne vesti - Ponedeljak 10.08.2015 - 13:30

Dugometražni dokumentarni film "Svetislav Pešić, više od trenera" biće prikazan u sali Doma kulture u Pirotu u subotu 15. avgusta od 19 sati u prisustvu legendardnog košarkaškog trenera i gostiju iznenađenja.

Pešić, jedan od najtrofejnijih trenera. Foto: faktor.ba Pešić, jedan od najtrofejnijih trenera. Foto: faktor.ba

Film niškog reditelja Željka Mirkovića o jednom od najboljih košarkaških trenera, nekadašnjem selektoru Jugoslavije i osvajaču titula prvaka sveta i Evrope imaće priliku da vide sugrađani Svetislava Pešića.

Svetska premijera održana je 29. marta u Domu sindikata tokom Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, a nedavno je na 36. "Sport film festivalu" u Palermu ovo ostvarenje dobilo Specijalnu nagradu žirija u konkurenciji 20 filmova.

Priča traje 74 minuta, a snimana je u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu i prati ključne uspehe Svetislava Pešića.

Svetislav Kari Pešić je u svojoj karijeri, između ostalog, osvojio 5 zlatnih medalja sa reprezentacijama Jugoslavije i Nemačke na evropskim i svetskim šampionatima i triplu krunu sa Barselonom (Prvenstvo i Kup Španije i Evroliga).

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: