Fondacija šeika donirala EKG i defibrilatore niškoj Hitnoj

Regionalne vesti - Petak 31.07.2015 - 12:40

Četiri EKG uređaja i dva defibrilatora Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu donirala je fondacija šeika Halife bin Zajeda Al Nahjana iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vrednost donacije 11.000 evra.Foto: euro-medical.pl Vrednost donacije 11.000 evra.Foto: euro-medical.pl

Pomoćnik direktora niške Hitne pomoći Dušan Milenković kaže da će ovi aparati mnogo značiti medicinskom osoblju, posebno ekipama na terenu, pre svega zbog sigurnosti.

On ističe da se dešavalo da EKG aparat ili defibrilator zakaže zbog dotrajalosti, a da će nova oprema dati pouzdanost lekarima i medicinskim tehničarima.

Milenković kaže i da je donacija došla u pravo vreme, jer je poslednji put oprema, takođe donacijom, obnovljena 2009. godine.

Vrednost donacije je oko 11 hiljade evra, a Hitnoj pomoći ga je uručio prvi sekretar ambasade Ujedinjenjih Arapskih Emirata i otpravnik poslova Fejsal Harb Isa al Dabahi.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: