Gašić iz svog džepa izmiruje dug penzionisanog vodnika

Regionalne vesti - Ponedeljak 22.06.2015 - 19:59

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić posetio je u ponedeljak penzionisanog starijeg vodnika Nenada Vranjanca u Leskovcu, kome je tom prilikom obećao da će ličnim sredstvima izmiriti dug koji on ima prema Ministarstvu odbrane.

Foto Blic Foto Blic

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Vranjanac, koji je korisnik vojne invalidske penzije, obratio se nedavno za pomoć ministru odbrane zbog problema sa statusnim pitanjima, koja su po njegovim navodima, posledica administrativne greške.

"Nakon razgovora u kome je Vranjanac predočio svoju situaciju, Gašić je istakao da ne može da promeni odluku suda koja penzionisanog vodnika obavezuje da izmiri dugovanja prema Ministarstvu odbrane, ali da u skladu sa svojim ovlašćenjima može da pošalje pravni tim koji će naći adekvatno zakonsko rešenje. Ministar je dodao da će ostatak duga Vranjanca izmiriti ličnim sredstvima", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Gašić, obraćajući se novinarima, ocenio da postoji mnogo sličnih slučajeva u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije kojima treba pomoć, ali i mnogo slučajeva ljudi koji su bespravno uživali u određenim nadoknadama koje nakon određenog vremena moraju da vrate sistemu odbrane.

N1

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: