Gastro olimpijada u Nišu

Regionalne vesti - Subota 09.08.2014 - 09:58

Grad Niš će od 23. do 25. avgusta prvi put biti domaćin međunarodne Gastro-turističke olimpijade „Niš 2014.".

Ovako će izgledati takmičenje - foto Novosti Ovako će izgledati takmičenje - foto Novosti

Reč je o jedinstvenom takmičenju ugostiteljskih i turističkih poslenika jugoistočne Evrope.

Takmičari iz naše zemlje i inostranstva nadmetaće se u spremanju specijaliteta od mesa, riblje čorbe i jela od ribe, a svojih pet minuta da pokažu šta znaju imaće i barmeni, flamberi, hotelijeri i turizmolozi.

Posebna atrakcija biće svakako i izbor mis turizma za 2014. godinu.

Interesovanje za „Gastro-turističku olimpijadu“ je veliko, a pored naših, očekuju se i takmičari iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, BiH, Makedonije, Turske, Grčke..., a već se prijavio i jedan iz Gane.

Inače, organizator manifestacije je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, koje je to pravo steklo kao dvostruki pobednik takmičenja ugostiteljsko-turističkih radnika Srbije, trostruki osvajač najvišeg priznanja završnog festivala „Slavogastro“ - ikone Beli Anđeo i organizator Radno-proizvodnog takmičenja ugostiteljskih i turističkih radnika balkanskih zemalja 2006. godine.

 


 

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: