Grad odobrio isključenja sa Toplane

Regionalne vesti - Petak 18.09.2015 - 14:01

Nova Odluka o toplotnoj energiji omogućava korisnicima daljinskog grejanja u Nišu da se isključe sa Toplane uz određene uslove, ali će to biti moguće od sledeće grejne sezone, jer je za ovu istekao rok.

Iskuljučenja od naredne sezone. Foto: freeimages.com Iskuljučenja od naredne sezone. Foto: freeimages.com

U zvaničnom dokumentu, koji je usvojilo Gradsko veće, ova mogućnost je definisana kao “raskid ugovora”. Kako je pojasnio Miloš Banđur to je isto što i isključenje sa sistema, a da bi to učinili, korisnici će morati da ispune određene uslove.

Pored toga što moraju da izmire sva dugovanja, da sami plate isključenje, pribave saglasnost Skupštine stanara, podnesu zahtev najmanje 45 dana pre početka grejne sezone, oni koji žele da se isključe moraće da ispune i tehničke uslove, kao i da izrade elaborat.

On naglašava da su uslovi koje bi Nišlije trebalo da ispune kako bi se privremeno isključili “daleko blaži od onoga što je dogovarano sa Udruženjem skupštine stanara”.

Jednim od članova Odluke, kaže većnik, predviđeno je da predstavnik korisnika ima pravo da prisustvuje očitavanjima kalorimetara ili drugim intervencijama u podstanici i na grejnoj instalaciji, a da je i to bio jedan od zahteva Udruženja.

Sa subvencionisanjem “zaštićenih kupaca”, koje je najavljeno još tokom jula, trebalo bi da se krene, kaže Banđur, nakon usvajanja Pravilnika o subvencionisanju i rebalansa budžeta koji je najavljen za oktobar.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: