Grci ulažu 2,5 miliona evra u preradu paradajza kod Niša

Regionalne vesti - Utorak 23.06.2015 - 15:38

Grčka kompanija „Euro fuds“ uložiće 2,5 miliona evra u postrojenja za preradu paradajza i proizvodnju paradajz pirea u selu Donja Trnava kod Niša, najavio je Adonis Ladas direktor ove kompanije prilikom susreta sa gradonačelnikom Niša prof. dr Zoranom Perišićem.

Foto Blic Foto Blic

Grčki investitori će preurediti postojeće pogone u ovom selu zajedno sa zadrugom. Očekuje se da će u prvoj godini rada biti proizvedeno oko 20.000 tona paradajz pirea, a količina će se postepeno povećavati do 60.000 tona koliko se očekuje tokom treće godine rada.


U proizvodnju i preradu paradajza biće uključeno oko 600 kooperanata i 40 zaposlenih, a broj onih koji će raditi na preradi povrća trebalo bi tokom tri godine da poraste na 150 zaposlenih.
 

Kompanija iz Grčke otkupljivaće paradajz od svih proizvođača u regionu koji tokom sezone ne prodaju svoje prinose.
 

Kooperanti koji će svoje prinose prodavati Grčkom partneru moći će prema preliminarnim proračunima da za tri meseca zarade po jednom hektaru oko 3.000 evra.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: