Grdelica: Okončana blokada puta

Regionalne vesti - Subota 13.02.2016 - 18:13

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović postigao je dogovor sa meštanima sela Burgijci kod Grdelice koji su u subotu održali tročasovnu blokadu regionalnog puta Grdelica-Leskovac protestujući što trenutno nemaju izlaz na put zbog radova na gradnji Koridora 10, rečno je Tanjugu u tom preduzeću.

Dmitar Đurović postigao dogovor sa meštanima; Foto: A. Vasiljević Dmitar Đurović postigao dogovor sa meštanima; Foto: A. Vasiljević

Meštani su protestvovali do 12 časova, jer od subote ne mogu da izađu na regionalni put pošto je saobraćaj preusmeren zbog radova, a traže i priključak na novi autoput.

U Koridorima Srbije kažu da će privremeno preusmerenje saobraćaja sa regionalnog puta trajati do puštanja novog autoputa u saobraćaj, a što je planirano 10. aprila ove godine.

Na južnom kraku Koridora 10 na deonici Grabovnica - Grdelica, ukupne dužine 5,6 km, grčka Terna izvodi završne radove.

Koridori Srbije su da bi se ta deonica što pre završila od nadležnog ministarstva pribavili odobrenje za izmeštanje saobraćaja na deonicu novoizgradenog paralelnog puta na tom delu trase, koji jednim delom prolazi kroz selo Burgijci.

Da bi žitelji sela funkcionisali kao i do sada obezbeđen je izlaz sa lokalnog puta na paralelni put kao i prevoz đaka do osnovne škole.

U toku su, takođe, radovi koji će žiteljima obezbediti dve nedostajuće autobuske stanice, trotoar, kao i vezu sela sa paralelnim putem i osvetljenje.

Svako eventualno ometanje radova na deonici autoputa loše bi uticalo na predvideni rok i izazvalo dodatna finansijska sredstva, kažu u Koridorima Srbije.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: