Grip hara jugoistočnom Srbijom

Regionalne vesti - Ponedeljak 02.03.2015 - 11:44

Po podacima zdravstvenih ustanova na jugoistoku Srbije, od gripa je obolelo 700 ljudi, medjutim, direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu, Bratislav Tiodorović kaže da je broj obolelih najmanje tri puta veći.

u Nisu najvise obolelih/ilustracija-foto:lepotaizdravlje.rs u Nisu najvise obolelih/ilustracija-foto:lepotaizdravlje.rs

"Prijave broja obolelih Institut dobija od domova zdravlja sa nedelju dana zakašnjenja, tako da ne verujem da ova brojka od 700 obolelih tačna. Gužve u ambulantama su velike, a broj obolelih se iz dana u dan povećava, ali za sada je srećom to povećanje blago", rekao je za Agenciju Beta doktor Tiodorović.

Po njegovim rečima, grip na jug Srbije uvek stiže sa oko dve nedelje zakašnjenja u odnosu na Beograd i Vojvodinu, tako da bi na jugu broj obolelih trebalo da dostigne vrhunac za 15 dana.

Tiodorović je kazao da je medju obolelima od gripa najviše mladjih, izmedju 15 i 30 godina.

Tiodorović je istakao da na jugoistoku Srbije još niko nije morao biti hospitalizovan zbog gripa, kao što je to slučaj u Kragujevcu i Beogradu.

Beta

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: