Hapšenje zbog napada u Zvorniku

Regionalne vesti - Utorak 28.04.2015 - 09:49

Jedna osoba uhapšena je u Tuzli zbog sumnje da ima veze sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Zvorniku.

Foto:Tanjug Foto:Tanjug

- Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mesta koji će poslužiti u rasvetljavanju ovog krivičnog dela - navode Državne agencije za istragu i zaštitu.

Kako se navodi, istovremeno se u svojstvu svedoka saslušava veći broj osoba.

- Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dve lokacije na području opštine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim delom terorizam - dodaje se u saopštenju Državne agencije za istragu i zaštitu.

Osoba A. F. H. privredena je u službene prostorije Regionalnog ureda SIPE u Tuzli.

Podsećamo, povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, formiran je zajedničk istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) i MUP Republike Srpske.

Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se još dodaje da pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog dela.

Podsećamo, u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku juče oko 19 časova jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena. Ubrzo je potvrđeno da je napad izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna kod Zvornika.

Napad je, kako je preneo RTRS, za vreme primopredaje smene izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, naoružan sačmarom iz koje je pucao u policajce.

Ibrić, koji je uzvikivao "Alahu egber" (Alah je veliki), ubijen je u razmeni vatre.

Ministar za bezbednost BiH Dragan Mektić izjavio je sinoć da je Obaveštajno-sigurnosna agencija (OSA) pre tri dana imala prijavu da se u BiH sprema teroristički akt.

B92

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: