Holanđani otvaraju fabriku za 100 radnika u Grdelici

Regionalne vesti - Četvrtak 14.05.2015 - 19:56

Gradonačelnik Leskovca i suvlasnik holandske firme potpisali ugovor o pokretanju proizvodnje

Foto: Južne vesti Foto: Južne vesti

Holandska firma “VNB Knitting” otvoriće pogon za izradu odeće od trikotaže u Grdelici i do kraja 2016. godine, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika.

Gradonačelnik Goran Cvetanović potpisao je u ime lokalne samouprave Ugovor o saradnji sa suvlasnikom holandske firme Klasom Fajerom o pokretanju proizvodnje trikotaže u Grdelici.

- Proizvodnja će krenuti jula ove godine sa desetak radnika, a do kraja 2016. godine biće posla za 100 radnika. Pored menadžera, programera i modelara, potrebni su nam radnici tekstilne struke - kazao je Fajer.

Holanđani bi proizvodnju trikotažnih odevenih predmeta trebalo da započnu u pogonima firme “Danilo Bošković” koje je nekada koristila slovenačka firma “Red ket”.

- Investitori su se odlučili za Leskovac zato što grad ima školovan kadar i poseduje sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju - kazao je gradonačelnik Cvetanović.

nvesticija je vredna između 500.000 i 800.000 evra.

“VNB Knitting” 60 posto svoje trikotaže plasira na holandskom, a ostatak na nemačkom tržištu.

Proizvodnja se odvija u fabrici u Litvaniji u kojoj je zaposleno 45 radnika, a prozivodni pogon u Grdelici trebalo bi da bude veći od baltičkog.
 

Autor Dragan Marinković, Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: