Horor otmica u Nišu

Regionalne vesti - Sreda 18.01.2017 - 08:02

Radosav Radojević osuđen je na šest a Milan Simić u odsustvu na sedam godina zatvora zbog otmice J.P. iz Niša kome su pokušali da iznude 160.000 evra.

Scenario otmice iz krimi filmova; FOTO:D. Ristić/OK Radio Scenario otmice iz krimi filmova; FOTO:D. Ristić/OK Radio

Ovakvu presudu doneo je Apelacioni sud nakon razmatranja odluke Višeg suda u Nišu i delimičnog usvajanja žalbi.

Po scenariju kakav se može videti u krimi filmovima, J.P. su otela četiri otmičara 23. juna 2012. godine u Nišu i zadržala ga 23 časa tokom kojih je dobijao batine i pretnje da će biti ubijeno njegovo šestoro dece, žena, brat, bratanac, da će mu odseći jednu pa drugu ruku, noge i na kraju glavu a telo zabetonirati u šahti!

Drama je počela kada je J.P. izašao da obiđe svoj „mercedes“ oko 4 časa noću - iz parkiranog „audija“ izašla su četvorica otmičara među kojima je kasnije prepoznao Simića, i ugurali ga u njegova kola držeći mu pištolj na rebrima.

On je ispričao na suđenju da su mu stavili maramu na glavu a potom ga, posle 20 minuta vožnje ubacili u gepek.

Govorili su da su navodno prešli na teritoriju Kosova a potom ga odveli u podrum neke kuće gde su mu na glavu stavili vunenu kapu koju su oblepili selotejpom, a onda počeli da ga tuku rukama i nogama 20 minuta, tražeći da prizna gde su pare.

Tražili su mu 160.000 evra, navodeći da znaju koliku platu prima u Nemačkoj.

Jedan mu je stavio mali prst u makaze i pretio sečenjem, čuo je repetiranje pištolja i glavnog otmičara kako kaže: „Ma ubijte ga, baš me briga za pare“.

Pošto su mu zapretili da će mu pobiti celu familiju i odseći ekstremitete i glavu, on im je rekao da u banci ima 50.000 evra a kod kuće u koferu 30.000 evra, nakon čega je pristao da im prepiše dva svoja automobila.

Odvezi su ga do kuće i ponovo zapretili smrću ako odmah ne iznese pare ali je rekao je rođacima da hitno pozovu policiju koja je pred kućom u „audiju“ uhapsila Radojevića, dok su ostali pobegli.

Na selotejpu vunene kapa koja je ostala u „audiju“, nađen je otisak kažiprsta leve ruke Simića. J.P. je na osnovu slike iz pasoša koji je takođe nađen u kolima potvrdio da se on predstavio kao „glavni“.

Radojević se na sudu branio da je u „audiju“ čekao drugaricu, da oštećenog ne poznaje, da nema nikakve veze sa njegovom otmicom, ali sud nije prihvatio njegovu odbranu.

U izrečenu kaznu biće mu uračunato vreme provedeno u pritvoru od 24.juna 2012.godine do 14.oktobra 2013.godine.

Ukupna vrednost stvari koje su bile otete J.P. procenjena su na oko 25.000 evra. To su dva automobila koja je pristao da im prepiše kao da su prodati, torbica u kojoj je bilo 130.000 dinara koje je spremio za kupovinu pločica i stvari koje su bile u gepeku kola: četiri foto aparata, dve hilti bušilice, tri tepsije, alat za kućnu elektriku, dva mobilna telefona, zlatni lanac sa pločicama na kojima su imena dece.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: