Imaju zakazano, a čekaju satima

Regionalne vesti - Utorak 03.03.2015 - 20:06

Pacijenti iz Niša i jugoistočne Srbije su ogorčeni jer satima čekaju na zakazane preglede u specijalističkim ambulantama.

Pacijenti kažu da se ne poštuje zakazano vreme za pregled Pacijenti kažu da se ne poštuje zakazano vreme za pregled

To posebno teško pada bolesnicima koji u Niš dolaze iz Knjaževca, Svrljiga, Vranja, Pirota, Leskovca... S pravom se pitaju zašto im uopšte zakazuju pregled kad se ne poštuje zakazano vreme.
 
- Pre tri meseca zakazali su mi za danas u osam sati pregled u neurohiruškoj ambulanti. Morali smo iz Knjaževca da krenemo jutros pre sedam sati da bismo stigli na vreme. Prošlo je više od dva sata otkako čekam.

Pacijenti ulaze preko reda, lekari izlaze i ulaze. Moj doktor nije počeo da radi na vreme. Strašno je ovo što nam se dešava. Imala sam operaciju na mozgu i zaista mi čekanje teško pada - priča Zorica Mitić iz Knjaževca.
 
Pacijenti iz unutrašnjosti ne žele termine za pregled u večernjim satima

Ispred vrata svih specijalističkih ambulanti ogromna je gužva jer pacijenti misle da će pre doći na red ako budu bliže ulazu.
 
- Gledajte kako nas tretiraju. Čekamo ovde satima samo da bismo predali dokumente za prijem u bolnicu. Šta da radim kad u Vranju ne postoji plastična hirurgija. I kada sam dolazila na zakazani pregled čekala sam više od dva sata.

Ne znam zašto insistiraju na zakazivanju kad se dugo čeka - ljutito kaže Vranjanka Milena Stošić.
 
Osim gužve, Milanu Rašiću iz Bujanovca strašno smeta što je ozvučenje loše i bolesnici teško mogu da čuju kog pacijenta proziva medicinska sestra.

Direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović odbacuje tvrdnje pacijenata da čekaju satima u specijalističkim ambulantama.

- Zabranili smo uvođenje pacijenata preko reda. Međutim, mnogi od bolesnika iz gradova jugoistočne Srbije dođu mnogo ranije od zakazanog termina jer im tako odgovara zbog prevoza.

Iako specijalističke ambulante rade svakog dana do 20, posle 17 sati nema nikoga. Niko ne želi termin za pregled u večernjim časovima - napominje dr Radovanović.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: