Iskliznulo sedam vagona na jugu Srbije

Regionalne vesti - Sreda 10.06.2015 - 19:03

Na međunarodnoj pruzi Niš-Sofija u 16 časova iskliznulo je sedam teretnih vagona natovarenih olovnim koncentratom, nema povređenih, ali je saobraćaj u prekidu.

Voz skliznuo sa šina Voz skliznuo sa šina

U saopštenju ''Železnica Srbije'' je navedeno da je sedam teretnih vagona iskliznulo između železničkih stanica Sukovo i Dimitrovgrad, a da tom prilikom nije bilo stradalih ni povređenih i nema opasnosti ni po životnu sredinu.

Teretna železnička kompozicija u sastavu imala je 17 vagona natovarenih olovnim koncentratom, a sa pruge su iskliznuli od 10. do 16. vagona.

Zbog iskliznuća trenutno je u prekidu železnički saobraćaj između Pirota i Dimitrovgrada.

Za putnike međunarodnih vozova između Beograda i Sofije ''Železnice Srbije“ obezbedile su autobuski prevoz između Pirota i Dimitrovgrada.

Lokalni putnički vozovi koji saobraćaju između Niša i Dimitrovgrada zbog iskliznuća saobraćaće saobraćaju samo između Niša i Pirota, dok će izostati na relaciji Pirot-Dimitrovgrad.

Stručne službe ''Železnica Srbije'' već su na terenu, kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za saobraćaj.

Kako je navedeno, osim sedam iskliznulih teretnih vagona, oštećeno je i oko 150 metara pruge, pa se tokom dana ne može očcekivati uspostavljanje saobraćaja.

Komisija za vanredne događaje srpskih železnica utvrdiće uzroke iskliznuća.

B92

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: