Isključili im vodu zbog tuđih dugovanja?

Regionalne vesti - Ponedeljak 09.03.2015 - 16:04

Dvadesetak meštana Porečke i ulice Zeke Buljubaše u Leskovcu protestovalo je danas ispred svojih kuća jer punih 30 sati nisu imali vodu.

Protestvovali zbog najave isključenja Protestvovali zbog najave isključenja

Dvadesetak meštana Porečke i ulice Zeke Buljubaše u Leskovcu protestovalo je danas ispred svojih kuća jer punih 30 sati nisu imali vodu.

Oni su ljuti na Javno preduzeće "Vodovod“ jer su im najavili restrikcije, iako redovno plaćaju račune.

Iz "Vodovoda“ im je, kako tvrde, zaprećeno da će im česme biti suve svakog dana u popodnevnim satima, a vikendom u potpunosti, jer njihove komšije uopšte ne plaćaju vodu.

- Dug za vodu meštana Ulice Zeke Buljubaše iznosi preko 5 miliona dinara. U Porečkoj takođe. To jesu velika dugovanja, ali ne shvatamo zašto bi restikcijama bili oštećeni i oni koji redovno izmiruju račune - kaže Svetlana Ristić.

Kako tvrde, direktor "Vodovoda“ Staniša Ristić im je poručio da tako mora biti, jer njihove komšije imaju milionska dugovanja.

- Ogorčeni smo zbog takvog nastupa čelnika ovog javnog preduzeća. Tužićemo "Vodovod“ ukoliko zaista realizuje plan restrikcije - kaže Marko Đorđević.

Staniša Ristić, direktor "Vodovoda“, u telefonskom razgovoru nije potvrdio, ali ni opovrgao da je meštanima najavio restrikcije zbog "kolektivnog“ duga.

On se zatim oglasio saopštenjem za javnost u kome se kaže da je u nedelju, zbog iznenadnog kvara na gradskoj vodovodnoj mreži, došlo do prekida u snabdevanju u Porečkoj, Skopskoj i Ulici Zeke Buljubaše.

- Kako je do havarije došlo iznenada, neradnog dana u toku vikenda, pristupili smo otklanjanju kvarova tek u ponedeljak u ranim jutarnjim satima. Izvinjavamo se potrošačima i obećavamo da ćemo ubuduće hitno i efikasno intervenisati u ovakvim slučajevima - navodi se u saopštenju.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: