Ispisani grafiti UČK u Nišu

Regionalne vesti - Utorak 12.05.2015 - 13:12

U niškom naselju Ledena stena i na zgradi nekadašnjeg “Žitoprometa“ ispisani su grafiti nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova, pišu Južne vesti.

Foto: RTS Foto: RTS

Prema navodima niškog portala, koji se poziva na reči očevidaca, grafiti su ispisani noćas, a kod Nišlija su izazvali burne reakcije.

Grafit na “Žitoprometovoj” zgradi je nešto manji i deluje da je napisan u brzini, dok je, kako kažu čitaoci, onaj na Ledenoj Steni znatno veći.

U niškoj policiji kažu da su građani sporne grafite prijavili noćas.

- Nekoliko minuta posle ponoći smo primili prijave da je grafit ispisan na zidu u Ulici Dimitrija Tucovića na Ledenoj Steni. Radimo na slučaju i identifikaciji počinioca - kažu u niškoj policiji.

U Odboru za ljudska prava kažu da u najnovijim grafitima ima elemenata raspirivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

- Nemoguće je da je neko došao sa Kosova u Niš da napiše ovaj grafit. To je ravno tome da cunami pogodi Kragujevac - kaže Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava.

UČK je skraćenica na albanskom jeziku za Oslobodilačku vojsku Kosova koja je bila prisutna na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih.

Ova skraćenica je ponovo dospela u žižu javnosti proteklog vikenda, kada su na uniformama terorističke grupe koja je razbijena u Kumanovu uočeni amblemi UČK.

RTS, Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: