Iz Niša poslata podrška dojenju i na radnom mestu

Regionalne vesti - Subota 01.08.2015 - 15:26

Dojenju beba na otvorenom u svetskoj akciji „Big Latch On“ u Srbiji na nišavskom keju pridružilo se desetak majki sa svojim mališanima koje su na ovaj način po drugi put u Nišu podržale dojenje.

Akcija u kojoj učestvuje 120 država. foto: Vanja Keser Akcija u kojoj učestvuje 120 država. foto: Vanja Keser

Akcija u kojoj učestvuje oko 120 država organizovana je povodom Svetske nedelje dojenja tokom koje će u nedelju 2. avgusta, od 17 do 20 sati, na nišavskom keju blizu spomenika Nadeždi Petrović biti organizovana tribina „Možemo mi to, uskladimo dojenje i posao“.

Kako kažu organizatori iz „Info centra“ i Centra za unapređenje društvene svesti „Super građanin Niš“, o ovoj temi će govoriti inspektor rada Irena Šljivar Milijić, pedijatar dr Snežana Zdravković, predstavnica grupe “Nišlijke koje podržavaju dojenje” Milica Bugarin, predsednica udruženja „Info centar“ Tereza Miljković, predstavnica Centra za unapređenje društvene svesti Marija Stojanović i dve majke iz Niša.

Ova tribina se organizuje u skladu sa jednim od glavnih ciljeva ovogodišnje Svetske nedelje dojenja, a to je povećanje podrške u svim sektorima čime bi se omogućilo da žene mogu da doje i na svom radnom mestu.

Globalan način promovisanja važnosti dojenja se svake prve nedelje u avgustu odvija u više od 150 zemalja sveta.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: