Izboden policajac, troje uhapšeno

Regionalne vesti - Subota 21.03.2015 - 14:21

Policajac koji nije bio na dužnosti dva puta je uboden nožem u leđa u jednom ugostiteljskom objektu u Nišu, a policija je uhapsila tri osobe.

Napali policajca koji nije bio na dužnosti; Foto: Arhiva Južne vesti Napali policajca koji nije bio na dužnosti; Foto: Arhiva Južne vesti

Sumnja se da je policajcu, koji je bio u društvu još jedne osobe, ubodne rane naneo M.C.(20), navode iz PU i dodaju da su povrede okarakterisane kao lakše, saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu.

On i još dve osobe napale su policajca bez povoda, napominju iz PU.

M.C. se sumnjiči za krivična dela ubistvo u pokušaju i nasilničko ponašanje, a još dve osobe koje su napale policajca i koje su uhapšene, N.S.(23) i S.K.(23) iz Niša, sumnjiče se da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, napominju iz policije.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije najoštrije je osudio ranjavanje svog kolege u Nišu, a oni navode i da je on ranjen tokom intervencije u ugostiteljskom lokalu.

- Po ko zna koji put policajci su žrtve nasilnika, koji ne prezaju da koriste oružje protiv čuvara reda. Svaki put kada policajac pogreši to se izdigne na najviši nivo, a kada su policajci žrtve tome se ne pridaje dovoljno pažnje, iako svake godine imamo po nekoliko desetina teže i lakše povređenih pripadnika MUP Srbije.

Policijski sindikat Srbije je više puta proteklih godina apelovao na nadležne u MUP i Vladi Srbije da se promene pravila za policajce tokom intervencija, kako bi izbegli ovakve situacije.

Našeg kolegu iz Niša samo je sreća spasila težih, možda i kobnih posledica. Bez namere da time utičemo na rad tužilaštva i sudstva, PSS traži da se ovakvi kriminalci najstrože kazne - izjavio je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: