Jeftinije grejanje za Nišlije

Regionalne vesti - Ponedeljak 20.07.2015 - 09:26

Dva protesta građana ispred Toplane i jedan ispred Gradske kuće obeležili su protekli mesec u Nišu.

Nislije mogu ocekivati nize cene grejanja FOTO: Alo/ K.Kamenov Nislije mogu ocekivati nize cene grejanja FOTO: Alo/ K.Kamenov

 Korisnici grejanja izrazili su nezadovoljstvo zbog visine računa i podneli zahteve za isključenje grejanja, međutim, zbog nemogućnosti isključenja korisnika koji žive u kolektivnim objektima, njihovi zahtevi su odbijeni.

Prof. dr Miloš Banđur, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i energetiku u Nišu, objasnio je za „Alo!“ zašto su računi veći i najavio da Nišlije mogu očekivati niže cene grejanja i da će grad subvencionisati 5.000. korisnika.
 
- Sa ciljem da utvrdimo opravdanost primedbi na račune za grejanje, kao resorni većnik formirao sam gradsku radnu grupu u koju su pozvani i predstavnici oba udruženja korisnika.
 
Razumemo negodovanje korisnika i zato smo za sledeću grejnu sezonu spremili jednostavan i logičan mesečni obračun kojim su obuhvaćene sve njihove primedbe na prethodni algoritam za obračun i fakturisanje, koji je pravio nelogičnu raspodelu obaveza po mesecima, pri čemu za grejnu godinu od 1. avgusta do 31. jula naredne godine daje potpuno ispravan račun - tvrdi Banđur.
 
On dodaje da će porodice sa najnižim primanjima dobiti subvencije, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 50 miliona dinara. Prema Banđurovim rečima, Nišlije će dobiti i nižu cenu grejanja za 13 odsto.
Alo/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: