Jeftinije venčanje na terenu

Regionalne vesti - Petak 03.07.2015 - 16:49

Odlukom Gradskog veća Niša oni koji budu želeli da kažu sudbonosno “da” u prirodi, restoranu ili nekom drugom prostoru, a da to nisu službene sale za venčanje, umesto dosadašnjih 15.000 dinara plaćaće 8.000.

foto: Blic/Vesna Lalic/OK Radio foto: Blic/Vesna Lalic/OK Radio
I dok je lokalna taksa za sklapanje braka van službenih prostorija smanjena, administrativna taksa za žalbu na rešenja gradskih organa iznosiće 200 dinara, umesto 130 koliko je bila dosada, prenose Južne vesti. 
 
Uvećana je i lokalna adminitrativna taksa za izlazak stručne komisije na teren od 360 dinara na 1.200 dinara.
 
Ove takse nisu menjane od 2009. godine, a uklađene su sa Zakonom o republičkim adminitrativnim taksama, odnosno nisu veće od republičkih taksi - objašnjava Nina Ilić iz Uprave za finansije.
 
Prvi put u Nišu se uvodi taksa za reklame ispisane na trotorima. Kako je istaknuto na Gradskom veću, ima zaintersovanih firmi koje žele promo-obeleživače na trotoarima, a taksa za to će iznositi 20 dinara po metru kvadratnom dnevno.
 
Inače, od lokalnih administrativnih taksi u 2014. godini u gradskih budžet Niša se slilo bezmalo 10 miliona dinara.
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: