Još traje dogradnja OŠ “Branko Miljković”, đaci idu u tri smene

Regionalne vesti - Četvrtak 03.09.2015 - 11:00

Iako je gotov glavni deo posla oko dogradnje OŠ “Branko Miljković” u Nišu, u kojoj zbog manjka prostora đaci već 3 godine idu u tri smene, radovi još nisu sasvim završeni, tako da časovi u ovoj školi na početku nove školske godine ponovo traju po 40 minuta.

Rok za završetak radova davno probijen. Foto: N. Ranđelović Rok za završetak radova davno probijen. Foto: N. Ranđelović

Devet učionica ove škole je inspekcija zatvorila 2012. godine zbog opasnosti od rušenja,.

Novembra 2014. godine je gradonačelnik Zoran Perišić potpisao ugovor o njenoj rekonstrukciji i dogradnji sa Ministarstvom privrede, a prema Obaveštenju o zaključenom ugovoru, trebalo je da radovi budu gotovi za 180 dana, dakle do maja.

Rok je probijen, ali iz OŠ "Branko Miljković" kažu da je dograđen glavni deo škole i da su ostali samo sitniji poslovi. Kao krajnji datum, kako kaže direktor ove škole Miroslav Stanić, Ministarstvo i Grad dali su izvođaču 29. septembar.

U međuvremenu, nastavlja direktor, đaci nastavljaju da idu u tri smene, tako da časovi traju po 40 minuta.

Podsetimo, nakon što je inspekcija zatvorila školu, nekoliko puta su protestovali roditelji nezadovoljni time što su časovi skraćeni.

Gradonačelnik Zoran Perišić je septembra 2013. godine najavljivao da će radovi početi u martu 2014, da bi rok bio pomeren za maj.

Međutim, nakon toga je, nakon sprovedene javne nabavke, jedan od ponuđača podneo žalbu na tender, tako da se ceo proces prolongirao.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: