Jubilej bez spektakla - počinju 50. Filmski susreti

Regionalne vesti - Subota 22.08.2015 - 15:40

Iako od večeras do subote 28. avgusta Niš slavi važan jubilej - 50. godina “Filmskih susreta”, po svemu sudeći, pola veka postojanja festivala biće obeleženo skromno, a prema rečima pojedinih članova Saveta festivala, u gradu se zbog loše organizacije ne oseća “duh jubileja”.

Pozvani nekadašnji laureati. Foto: nkc.org.rs Pozvani nekadašnji laureati. Foto: nkc.org.rs

Dok Bojana Simović, direktorka NKC-a koji je organizator "Filmskih", kaže da će se 50. izdanje festivala razlikovati od prethodnih, pojedini članovi Saveta festivala se ne slažu s tim.

Milica Štrbo iz ovog saveta kaže da su uprkos manjku para organizatori morali malo drugačije da prirede ovogodišnju manifestaciju.

Njeno mišljenje deli još jedan član Saveta, Uroš Parlić, koji kaže da nije postojao nikakav marketinški plan za ovaj jubilej.

Ipak, direktorka NKC-a Bojana Simović kaže da su "pripremljena iznenađenja" i da će se ovo izdanje festivala, koje nosi naziv “Pod sjajem zvezda” razlikovati od onih ranijih, kao i da će biti pozvani brojni doajeni našeg glumišta i mnogi prethodni laureati festivalskih nagrada i priznanja.

Inače, ovogodišnja organizacija "Filmskih" trajala je, po svemu sudeći, kraće nego što će trajati sam festival, s obzirom na to da je finansijski plan usvojen nekoliko dana pred otvaranje, a i sam plan je, prema rečima pojedinih članova Saveta i Upravnog odbora, sporan.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: