Kamere na stazi za slepe

Regionalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 16:53

Niš je dobio prve kamere na osnovu čijih snimaka bahati vozači mogu da se kažnjavaju, ali jedan od stubova koji ih drži postavljen je na stazi za slepe.

kamere zbog zurbe postavljene na stazi za slepe FOTO: Juzne vesti/V.P. kamere zbog zurbe postavljene na stazi za slepe FOTO: Juzne vesti/V.P.
 
Nadležni kažu da su žurili zbog firme koja je postavljala kamere i da će staza biti izmeštena, javljaju Južne vesti.
 
Siniša Mitković iz Direkcije za izgradnju grada nadgledao je radove na raskrsnici kod Crvenog Pevca gde su kamere postavljene prethodnih dana i kako kaže, stubovi su zbog težine kamera prosto morali da budu postavljeni na tom mestu.
 
To je samo u delu Bulevara Zorana Đinđića i u tom trotoaru prolazi puno kablova, lokalnih, međunarodnih, telefonskih. Stub je morao da bude ukopan duboko i jednostavno smo morali da ga postavimo na tom mestu. Izvođač iz Subotice je žurio i stub je postavljen na stazi - kaže Mitković.
 
Ipak, naglašava da rešenje nije trajno i da će ubrzo staza biti izmeštena.
 
Odradićemo traku za slepa lica u narednim danima. Izmestićemo je desno od stuba, u saradnji sa Udruženjem slepih i slabovidih iz Niša. Prepakovaćemo ploče za slepa lica i naravno da staza neće ići prema stubu - pojašnjava Mitković.
 
Inače, ovo su prve kamere koje, pored toga što snimaju raskrsnicu, mogu na osnovu snimaka i da kažnjavaju vozače.
 
Snimaju sve kolovozne trake na raskrsnici ulice Vojvode Mišića i Bulevara Zorana Đinđića, a danas će početi sa probnim radom.
 
Postavljanje kamera finansira se iz budžeta gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja, a Mitković kaže da bi trebalo uskoro da budu postavljene na još nekoj raskrsnici u gradu.
Južne vesti/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: