Karavan Moja Srbija u Nišu

Regionalne vesti - Subota 20.06.2015 - 09:28

Promotivni turistički karavan "Moja Srbija" koji je krenuo pre sedam dana iz Užica sa ciljem da promoviše turističku ponudu Srbije na domaćem tržištu, danas je u Nišu.

foto: prtsc RTS foto: prtsc RTS
 
Tamo su sem grada domaćina svoje turističke bisere predstavile i opštine koje gravitiraju Nišu.
 
Čuvena belopalanačka banica, svrljiški balmuž, pirotska peglana kobasica, niški džez festival Nišvil i jedinstvena Ćele kula, Đavolja varoš kod Kuršumlije samo su neki od aduta tamošnjih ugostitelja kojima će, očekuju, privući domaće goste. Naravno, uz živopisnu prirodu, običaje i bogatu istoriju.
 
"Očekujemo da što više domaćih gostiju dođe u Svrljig i da se poveća prihod u lokalni budžet", kaže Jelena Trifunović, predsednik Opštine Svrljig.
 
"Uključili smo se u akciju Vlade Srbije i dajemo popust od pet odsto na aranžmane u Prolom banji do kraja godine", kaže Slaviša Jovanović, Planinka Kuršumlija.
 
Uroš Parlić iz Turističke organizacije Niš kaže da prošle godine imali rast-za devet odsto broj gostiju i 11 odsto broj noćenja, a ove godine za prva četiri meseca povećanje broja gostiju 17 odsto i 21 odsto noćenja.
 
Prema interesovanju posetilaca, među Nišlijama je dosta onih koji će letovati u Srbiji.
 
"Ove godine ići ću u Lukovsku Banju, to mi odgovara, planiram u avgustu da odem. Uglavnom smo letovali na moru, ali sada ćemo u banji. Za mene je Vojvodina do sada bila nepoznata, Novi Pazar je bum za mene", kažu građani.
 
Više domaćih turista u srpskim banjama, selima, planinama cilj je kampanje Turističke organizacije Srbije.
 
"Naša kampanja koju smo vodili u zimskom periodu rezultirala je povećanjem broja domaćih turista za devet odsto u našim zimskim centrima. Nadamo se da će bar za toliko da se poveća i broj gostiju u letnjem periodu posle ove kampanje "Moja Srbija", kaže Sandra Vlatković, Turistička organizacija Srbije.
 
Posetioci mogu da učestvuju i u nagradnoj igri "Koliko poznaješ Srbiju" i možda osvoje letovanje. Karavan posle Niša u subotu gostuje u Leskovcu.
RTS

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: