Krijumčarena garderoba zaplenjena ispred kuće

Regionalne vesti - Četvrtak 28.05.2015 - 20:25

U jednom automobilu u Pirotu, carinici su u dubinskoj kontroli pronašli veliku količinu, kako se pretpostavlja, falsifikovane garderobe kao i veći broj rezervnih delova za bušilice i brusilice kojima je auto “bio krcat”.

foto: carina.rs foto: carina.rs

Automobil pirotskih registracija carinici su zaustavili ispred porodične kuće S. L. koja je upravljala njime. Ona, kako kažu carinici, nije imala dokaz o plaćenim uvoznim dažbinama za veliku količinu robe stranog porekla koje su carinici pronašli.

Osim rezervnih delova za alate, nađene su muške i ženske majice, košulje, farmerke, pantalone, haljine robnih marki “Tommy Hilfiger”, “Moschino”, “Boss”, “Polo”, “Burberry”, “Adidas”, “Moschino”. Za deo robe se sumnja da povređuje i pravo intelektualne svojine, što će naknadno biti utvrđeno - kažu u Upravi carina.

Oni napominju da, pošto prema proceni carinika, vrednost robe prelazi trećinu vrednosti automobila, i on je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.
 

Autor M. Vučić , Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: