Krivična protiv direktora Vodovoda

Regionalne vesti - Subota 18.07.2015 - 17:29

Protiv bivšeg direktora leskovačkog Vodovoda Zorana Stojanovića, kao odgovornog lica, podneta je krivična prijava zbog havarije na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

pored krivicne, direktor dobija i suspenziju FOTO: Juzne vesti/Danilo Kocic pored krivicne, direktor dobija i suspenziju FOTO: Juzne vesti/Danilo Kocic
Stojanović je potvrdio za "Blic" da ga je zbog krivične prijave prošlog utorka sa posla suspendovao sadašnji direktor Staniša Ristić.
 
Protiv Stojanovića krivična prijava je podneta još u aprilu kada je ustanovljeno da su na glavnom gradskom i industrijskom kolektoru,popustile su cevi zbog čega je doveden u pitanje i početak rada Centralnogpostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.
 
Prave razmere oštećenja se još uvek ne znaju, niti je poznato za koliku sumu će se Stojanović goniti kao odgovorno lice, jer tehnički prijem kako saznajemo još uvek nije urađen.
 
“Kolektor je skoro u potpunosti završen u periodu od 2007. do 2008. godine kada nisam bio direktor preduzeća. Ono što odgovorno tvrdim je da je tada izvođačima radova, “Crnoj Travi” isplaćeno 100 posto od iznosa ugovorenih i izvedenih radova, a “Velikoj Moravi” preko 90 odsto” - kaže Stojanović.
 
On je bio na čelu Vodovoda 2006. godine i u periodu od 2008. do 2014. godine kada je na tu funkciju postavljen Staniša Ristić.
 
Izgradnju kolektora finansirala je iz kredita rad lokalna samouprava a postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa proširenjem kanalizacije na severu Leskovca Evropska unija, Vlada Holandije i Vlada Srbije sa oko 24 miliona evra.
 
Za ovu kapitalnu investiciju 2005. godine podignut je kredit od 1,2 miliona evra.
Blic/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: