Krpljenje rupa po hitnom postupku

Regionalne vesti - Utorak 14.04.2015 - 12:53

Pošto su tenderi za izbor preduzeća koja bi rekonstruisala niške ulice i krpila udarne rupe poništeni zbog pristiglih žalbi, Direkcija za izgradnju je odlučila da firme izabere po hitnom postupku kako bi se sa sanacijom kolovoza krenulo što pre.

Udarna rupa u Ulici Vojvode Mišića; Foto: Dosta je bilo Udarna rupa u Ulici Vojvode Mišića; Foto: Dosta je bilo

Očekuje se da najkasnije sutra, i za redovno i za periodično održavanje puteva u Nišu i okolini bude raspisana javna nabavka po hitnom postupku.

Na oba tendera su ponuđači podnosili žalbe i mi smo odlučili da raspišemo javne nabavke po hitnom postupku. Ukoliko sve ide po planu čitav postupak bi trebalo da bude završen za najviše petnaestak dana - kažu u niškoj Direkciji.

Iako je javna nabavka za izbor firme koja bi radila na rekonstrukciji ulica raspisana još septembra prošle godine, zbog žalbe ponuđača, ona nije okončana do danas.

Komisija je izabrala preduzeće “MD Git”, ali su žalbe podneli “TRACE PZP Niš”, “PZP Zaječar” i “PD ABM Putogradnja” iz Mramora.

Prijavljivanje na tender za periodično održavanje ulica bilo je otvoreno do 13. marta, ali je i tu, kako kažu u Direkciji bilo žalbi, pa je odlučeno da se javna nabavka poništi.

Dok se procedure oko izbora preduzeća ne završe udarne rupe u Nišu krpe se samo po nalogu inspekcija i to radi pukovačka “Vodogradnja”.
 

Autor A. S. Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: