KŠ: Transportovali pacijenta na konju

Regionalne vesti - Ponedeljak 15.12.2014 - 13:15

Zdravstveni radnici Hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji u nedelju uveče su na konju prevezli pacijenta P.V. (81) iz planinskog sela Trpeze, nakon što im se sanitetsko vozilo zaglavilo na putu do tog sela.

(ilustracija: wikimedia.org) (ilustracija: wikimedia.org)

U blizini mesta na kome se vozilo zaglavilo nije bilo seoskih kuća, niti signala za mobilnu telefoniju, pa su glavni medicinski tehničar Novak Novaković i vozač saniteta nastavili put do pacijenta pešice, preko Radan planine.

- Teški terenski uslovi nama nisu predstavili problem da pešačimo do kuće pacijenta. Međutim, pacijenta drugačije nismo mogli da transportujemo osim na konju. Izdržao je put i posle nekoliko sati pešačenja, pacijenta smo zbrinuli na adekvatan način - kazao je Novaković.

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Kuršumliji pacijentu je ukazana lekarska pomoć, nakon čega je upućen na dalje lečenje u prokupačku bolnicu.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović kaže da su zdravstveni radnici tog Doma zdravlja veoma često izloženi ovakvim situacijama i opasnostima na terenima, ističući da je problem i nedovoljan broj zaposlenih u Hitnoj službi.
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: