LAF: Ispitati partijsko zapošljavanje

Regionalne vesti - Utorak 05.08.2014 - 17:15

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) zatražio je od Osnovnog javnog tužilaštva da ispita da li su i na koji način pojedini funkcioneri učestvovali u partijskoj zloupotrebi javnog konkursa za zapošljavanje osam radnika u opštini Medijana.

Forum je pozvao Osnovno tužilaštvo i da samoinicijativno, a po službenoj dužnosti, preduzme istražne i druge radnje, i pokrene krivični postupak protiv odgovornih ukoliko potvrdi optužbe.
 
- Smatramo da postoji mogućnost da su prilikom partijskog dogovora o zapošljavanju u opštini Medijana izvršena krivična dela zloupotreba službenog položaja , trgovina uticajem ili povreda prava na zapošljavanje, kao i da su prekršene pojedine odredbe Zakona o radnim odnosima u državnim organima i Zakona o državnim službenicima - piše u saopštenju.
 
LAF se obratio tužilaštvu nakon što je javno objavljen audio snimak sa sednice Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na kojem se čuje da su pojedini gradski i opštinski, kao i funkcioneri SNS, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije dogovarali zapošljavanje osmoro unapred poznatih osoba u opštini Medijana.
 
Nadležna opštinska Komisija je nakon toga zvanično odlučila da od 219 kandidata koji su se javili na konkurs budu zaposlene upravo te osobe, od kojih su neke u rodjačkim vezama sa funkcionerima vladajućih stranaka.
 
Prema dostupnim podacima, konkurs je na kraju poništen zato što nadležno telo Vlade Srbije nije dalo saglasnost na ova zapošljavanja, koja je propisana Zakonom o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu koji ograničava zapošljavanje u javnom sektoru do kraja 2015. godine.
 
JuGmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: