LAF Niš: Ispitati izgradnju vodovodne mreže

Regionalne vesti - Utorak 15.04.2014 - 15:37

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) Niš pokrenuće pred nadležnim organima postupak protiv odgovornih u Nišu zbog kršenja Zakona o javnim nabakama, jer su omogućili Javnom komunalnom preduzeću "Naisus" ekskluzivno pravo na rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u gradu.

Sumnjiva izgradnja vodovodne mreže u Nišu (Ilustraciaj) Sumnjiva izgradnja vodovodne mreže u Nišu (Ilustraciaj)
"LAF smatra nedopustivim ignorantski odnos vlasti i opozicije prema inicijativi da Skupština Niša stavi van snage dve odluke kojima je omogućeno proširenje delatnosti JKP 'Naisus' na izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, jer su one suprotne Zakonu o javnim nabavkama i Ustavu Srbije", ocenio je LAF. 
 
LAF je 4. marta ove godine zvanično zatražio od ovlašćenih predlagača u Skupštini grada da iniciraju da se u dnevni red sednice uvrsti Predlog odluke o stavljanju van snage dve sporne odluke o "Naisusu", kao i da glasanjem podrže ovakvu inicijativu. 
 
Posledice pokretanja postupka protiv odgovornih u Nišu zbog učinjene povrede Zakona o javnim nabavkama mogle bi da budu obaveza Skupštine grada da stavi van snage nezakonite odluke, plaćanje prekršajne kazne do 1,5 miliona dinara, kao i isplata naknada zainteresovanim privrednim subjektima kojima su tim odlukama uskraćena ustavna i druga prava. 
 
Beta

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: