LE: Bivšem gradonačelniku kućni pritvor

Regionalne vesti - Petak 12.02.2016 - 20:50

Bivši gradonačelnik Leskovca i bivši predsednik leskovačkih demokrata Slobodan Kocić osuđen je u petak prvostepenom presudom na godinu dana kućnog zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Slobodan Kocić, bivši gradonačelnik Leskovca; foto: YouTube screenshot Slobodan Kocić, bivši gradonačelnik Leskovca; foto: YouTube screenshot

U Višem sudu u Leskovcu, posle tri godine, izrečene su i presude za još osmoro Kocićevih saradnika i dvojici privatnih preduzetnika.

Bivša direktorka Direkcije za za urbanizam i izgradnju u Leskovcu Dragana Stošič osuđena je na godinu i devet meseci zatvora, kao i na novčanu kaznu od 60.000 dinara, zbog zloupotrebe službenog položaja.

U saopštenju Višeg suda navodi se da su Dragani Stošić i Slobodanu Kociću izrečene zabrane "vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom, ili za očuvanje te imovine".

Vlasniku preduzeća "Produkt" iz Pečenjevca Radovanu Jovanoviću izrečena je kazna kućnog pritvora od četiri meseca, ali i novčana kazna od 40.000 dinara zbog produženog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole.

Optužbi su oslobođeni radnici i saradnici Direkcije za urbanizam i izgradnju Mitko Kostadinov iz Niša, Dragan Marjanović iz Leskovca, Liljana Mihajlović iz Leskovca i Ivan Đokić iz Leskovca, jer nije dokazano da su izvršili krivična dela za koja se terete.

Neki od njih bili su članovi nadzornog odbora koji su kontrolisali gradnju objekata i asfaltiranje ulica novcem iz gradskog budžeta.

Optužbe za zloupotrebu i gradnju bez dozvole oslobođen je i vlasnik preduzeća "Energo sistem Čogurić", Aleksandar Čogurić iz Leskovca.

Optužnica protiv Slobodana Kocića i drugih podignuta je zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja proneverili oko sto miliona dinara iz budžeta Leskovca tokom gradnje stambenih objekata i asfaltiranje ulica.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: