LE: Bolnica ostaje bez specijalista

Regionalne vesti - Sreda 14.01.2015 - 19:46

Stručne službe procenile su da će bolnici u Leskovcu za najviše dve godine nedostajati 41 lekar specijalista.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Trenutno u bolnici radi 24 lekara kojima je ostalo još godinu ili dve do penzije, odnosno starijih od 60 godina.

Najkritičnija situacija je na neurologiji, kao i na odeljenjima anesteziologije i plućnih bolesti. Leskovac nema ni jednog dečjeg psihijatra, a potrebno je šestoro.

Prerma evidenciji Zavoda za zapošljavanje 84 lekara iz Jablaničkog okruga čeka na posao, ali je problem što oni nisu specijalisti. Prošle godine ta bolnica je na specijalizaciju poslala 14 lekara, ali oni specijalizaciju najranije mogu da steknu za četiri godine.

U Leskovačkoj bolnici radi 251 lekar, od kojih je 225 specijalista. Realna je situacija da specijalisti nedostaju, ali po normativima koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, ova zdravstvena ustanova čak ima i višak lekara.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević kazao je da ta ustanova već dve godine nije zaposlila ni jednog novog lekara.

- Povukli smo određeni broj lekara iz Doma zdravlja koji su tamo bili višak i tako uspostavili ravnotežu i "popunili rupe – rekao je Dimitrijević i dodao da je Upravni odbor bolnice napravio spisak od još 16 lekara za koje očekuju da će biti odobrene specijalizacije u najskorijem mogućem periodu.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: