LE: Cvetanović ukida dnevnice

Regionalne vesti - Utorak 10.06.2014 - 13:31

Predstavnicima grada Leskovca i nadležnim u javnim i javno komunalnim preduzećima ukinute su dnevnice za službena putovanja, na inicijativu gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Cvetanović predložio ukidanje dnevnica za službeni put Cvetanović predložio ukidanje dnevnica za službeni put
Cvetanović je saopštio da je reč o uštedama u gradskom budžetu, koje predviđaju kresanje i drugih troškova.
 
Po tom predlogu, nadoknade za rad neće biti isplaćivanje ni članovima svih komisija čiji je poslodavc grad Leskovac ili Republika Srbija.
 
Dnevnice neće dobijati ni odbornici za rad između dva skupštinska zasedanja, a oni odbornici koji rade u gradskim i državnim službama neće dobijati dnevnice ni za rad tokom skupštinskih sednica.
 
Cvetanović je kazao da će  naložiti stručnim službama da ispitaju mogućnosti za realizaciju ove  inicijative.
 
Javna i javno komunalna preduzeća, kao i direkcije, ustanove i organi uprave, moraće, takođe, da usklade kolektivne ugovore sa sindikatima, odnosno, sa mogućnostima gradskog budžeta.
 
Ova inicijativa biće realizovana najkasnije za mesec dana, pošto stručne službe konkretizuju predloge. Tada će se znati, rečeno je, kolike će uštede u budžetu doneti predložene mere.
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: