LE: Dva meseca izgladnjivali pse

Regionalne vesti - Petak 07.11.2014 - 14:32

Radnici „Zoo higijenske službe“ iz Leskovca pronašli su u četvrtak u dvorištu vikendice u prigradskom naselju Bobište uginula i nekoliko zanemarenih, izgladnelih pasa u boksovima.

Prvi ovakav slučaj u Leskovcu (Ilustracija: vesti-online.rs) Prvi ovakav slučaj u Leskovcu (Ilustracija: vesti-online.rs)
Kako je kazao veterinar Goran Đorić pronađena su dva psa mrtva više od 10 dana I još tri koja su potpuno izgladnela. Reč je o rasnim psima u “divljoj” odgajivačnici.
 
- Šarplaninac i dogo argentino, već su u stanju raspadanja. Tri psa su čipovana i potražićemo im prave vlasnike – rekao je Đorić.
 
Radnici ZOO službe pozvali su veterinarske inspektore, ali se oni nisu pojavili.
 
Predstavnici Komunalne policije utvrdiće stanje životinja i uslove u kojima žive, a zatim u Kinološkom savezu Srbije proveriti da li je vlasnik registrovani odgajivač pasa.
 
Ukoliko postoje osnovi, podneće krivičnu prijavu, a sudija za prekršaje može odrediti novčanu kaznu od 3.000 do 25.000 dinara.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: