LE: Počinje festival Joakim Vujić

Regionalne vesti - Subota 27.09.2014 - 18:47

Jubilarni 50. Festival “Joakim Vujić” biće održan u Leskovcu, a počinje u subotu 27. septembra, predstavom leskovačkog pozorišta “Galeb” u režiji Jovice Pavića.

U nedelji je na repertoaru predstava “Žabar” Narodnog pozorišta iz Pirota, dok će program u  ponedeljak otvoriti dečja predtava  lazarevačkog Teatar Pulsa “Uplakana Katarina”. Na večernjoj sceni toga dana su predstave “Ubiti pticu rugalicu” Knjaževačko srpskog teatra i “Prijateljstvo, zanat najstariji” lazarevačkog pozorišta.
 
U utorak će na večernjoj sceni publika moći da pogleda predstavu “Bizarno” u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Šabačkog pozorišta.
 
U sredu će Kruševačko pozorište odigrai dečju predstavu “Nemušti jezik”, dok je večernja scena rezervisana za predstavu tog pozorišta u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Niš “Devetstopetnaesta”.
 
U četvrtak najmlađi posetioci “Joakima” mogu da pogledaju predstavu domaćina “Carevo novo odelo”, dok je preddstava Narodnog pozorišta iz Užica “Smećarnik” na repertoaru od 20 sati.
 
“Trnova Ružica” Narodnog pozorišta Užice na repertoaru je u petak od 12h, dok će publika od 20h moći da pogleda predstavu “Opštionsko dete” pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja.
 
Poslednjg dana festival, u subotu 4. novembra, Kraljevačko pozorište odigraće prvo dečju predstavu “Meca i deca”, a zatim I predstavu “Kamen za pod glavu” u čast nagrađenih na festival.
 
Festival je trebalo da se održi maja, ali je odložen zbog vanredne situacije.
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: