LE: Protest radnika GAS-a

Regionalne vesti - Utorak 29.07.2014 - 14:35

Zaposleni Gradske autobuske stanice (GAS) u Leskovcu protestovali su zahtevajući od lokalnih vlasti pomoć pri deblokadi računa i stvaranje povoljnnog ambijenta za poslovanje.

(Ilustracija: Politika) (Ilustracija: Politika)
Oni su pojasnili da je GAS-u blokiran račun zbog prošlogodišnjeg duga za porez i doprinos na zarade zaposlenih, od oko 10 miliona dinara, a da su potpisali reprogram.
 
- U poreskoj upravi nam je rečeno da je došlo do neke greške oko dokumentacije, iako je dokumetacija rađena po njihovim instrukcijama. Problem smo obrazložili gradskim čelnicima, ali pomoć nije obećana - rekli su članovi štrajkačkog odbora. 
 
Direktor GAS-a Mirosav Kostić rekao je da je to javno preduzeće u problemima od 2010. godine, kada je doneta gradska odluka da pet pevoznika ne koristi stanične usluge, ali i da to izbegavaju mnogi drugi prevoznici. 
 
Gradonačelnik Goran Cvetanović je ranije izjavio ga grad neće pomagati "parazitske" firme. 
 
Zaposleni GAS-a najavili su generalni štrajk od naredne nedelje. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: