LE: Rascep u SPS-u

Regionalne vesti - Sreda 28.01.2015 - 20:22

Jedan od osnivača Socijalističke partije Živojin Stefanović najavio je danas da će napustiti tu stranku i sa grupom nezadovoljnih istomišljenika formirati Udruzenje građana "Liga socijalista za Leskovac".

Stefanović foto Blic Stefanović foto Blic

Stefanović, koji je predsednik Skupštine grada Leskovca, rekao je za agenciju Beta da je formiran devetočlani incijativni odbor, kao i 80 mesnih inicijativnih odbora.

- Ovo je odgovor dela socijalista na dešavanja pre kongresa SPS-a, kada je nestatutarno raspušten gradski odbor u Leskovcu, čiji sam predsednik bio - kazao je Stefanović.

Prvi sastanak inicijativnog odbora s potencijalnim članstvom zakazan je za 31. januar.

Stefanović je kazao da nije član tog odbora i da ne zna da li nova politička grupacija ima pristalice među desetak odbornika SPS-a u Skupštini grada.

On je kazao i da ne mari ako bude smenjen sa funkcije predsednika Skupštine Leskovca. Ostavio je i mogućnost da se situacija promeni u okviru SPS-a.

- Svi smo i dalje članovi SPS-a, a situacija će se iskristalizovati najdalje do sredine marta, kada će se znati reakcije lokalnog, ali i republičkog rukovodstva. Može se desiti da odustanemo od fomiranja udruženja građana - kazao je doskorašnji lider SPS-a u Leskovcu.

U aktuelnom rukovodstvu Gradskog odbora SPS-a odbili su da komentarišu eventualni rascep u stranci.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: