LE: Razvojni plan povučen zbog prepisivanja?

Regionalne vesti - Utorak 01.12.2015 - 11:23

Posle burne reakcije opozicije u lokalnom parlamentu, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odlučio je da izbaci sa Dnevnog reda usvajanje Programa razvoja grada od 2015. do 2020. godine, sa čime se složila većina gradskih odbornika.

Plan razvoja rađen dve godine; Foto: Dejan Kovačević/Panoramio Plan razvoja rađen dve godine; Foto: Dejan Kovačević/Panoramio

U pitanju je strateški dokument kojim su, između ostalog, predviđene investicione donacije od 4,7 milijardi dinara.

Opozicija je tvrdila da je sve urađeno „na skandalozan način” i bez obećane javne rasprave.

U opsežnoj analizi ovog dokumenta, odbornica opozicione DS Mirjana Perišić je ocenila da je on prepisan iz Strategije razvoja Leskovca iz 2010. godine, te da su skoro svi podaci netačni, odnosno, zastareli.

Predlažem da povučete dokument, da uposlite timove na njegovoj izradi i da ga predložite za narednu sednicu - kazala je Perišićeva.

Niz primedbi, uglavnom u vezi prepisivanja, izneo je i Bratislav Perić iz SDS-a.

Zabrinjava u kom pravcu ide naš grad. Između ostalog, priznaje se javno da je lokalna samouprava neefikasna i da nema osposobljene kadrove, možda zbog kupljenih diploma - kazao je Perić.

Ovaj razvojni plan rađen je dve godine u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a dva meseca je stajao na sajtu Agencije za lokalni ekonomski razvoj radi uvida građanstva.

Koordinator je bila upravo Agencija za lokalni ekonomski razvoj, uz stručnu pomoć pedesetak institucija.

Izvestilac Bojan Tojaga, direktor ALER-a, pojasnio je da je strategijom ovuhvaćeno pet strateških oblasti i  to urbanizacija, privreda i ekonomija, društvene delatnosti, ekologija i budžet i uprava.

Ovaj program nije bio spisak lepih želja, već je urađen na osnovu realnih mogućnosti. On je obavezujući za sve vlasti koje dolaze, a ja se nadam da ćemo ga mi realizovati - kazao je Tojaga

Leskovac je punih 8 meseci pokušavao da usvoji jasan plan Strategije održivog razvoja za narednih 5 godina, a opozicija je optuživala lokalnu vlast da je nesposobna da sprovede bilo kakav ozbiljan plan održivog razvoja.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: