LE: Škole bez prvog časa

Regionalne vesti - Četvrtak 02.10.2014 - 09:31

U svim školama na teritoriji Jablaničkog okruga održan je štrajk upozorenja prosvetih radnika zbog najava smanjenja plata u javnom sektoru za 10 odsto.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Prema rečima predsednika Sindikata obrazovanja Srbije (SOS) za Jablanički okrug Aleksandra Ničića, štrajk upozorenja biće realizovan tako što se u svim obrazovnim ustanovama neće raditi prvog časa u prvoj i prvog časa u drugoj smeni.

- Umesto prvog časa predsednici sindikata zaposlene će upoznati sa zahtevima sa kojima sva četiri reprezentativna sindikata izlaze pred Vladu Srbije, a to su izuzimanje prosvetnih radnika iz programa smanjenja plata za 10 posto ali i uvođenje platnih razreda kao oblika plaćanja zaposlenih u prosveti - istakao je Ničić.

U štrajk upozorenja kreću članovi sva četiri reprezentativna sindikata u obrazovanju  SRPS, SOS, USPRS i GSPRS „Nezavisnost“.
 

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: