LE: Sušenje veša podelilo komšije!

Regionalne vesti - Četvrtak 11.02.2016 - 19:29

Odluka leskovačkih lokalnih vlasti da se iseku stari javori u "Radničkom naselju" izazvala revolt stanara kojima je drveće služilo za sušenje veša. Komšije, koju tu privilegiju nisu imale, pozdravljaju seču stabala.

Drveće koristili za sušenje veša; Foto: Toma Stevanović Drveće koristili za sušenje veša; Foto: Toma Stevanović

Naime, leskovačko komunalno preduzeće JKP “Komunalac“ po nalogu Direkcije za urbanizam i izgradnju grada iseklo je nekoliko starih javora na raskrsnici ulice Cara Uroša i Radničke ulice.

Pošto su negodovali pojedini stanari iz okolnih zgrada, dalja seča je zaustavljena.


Nova stabla, iako je to obećano nisu zasađena.

Nekoliko okupljenih stanara ispred sedišta mesne zajedice u leskovačkom "Radničkom naselju" glasno negoduje.

Skoro svi useljivi stanovi prema isečenim javorima do sredine ove nedelje imali su razapete konopce koje su sa svojih terasa manjim koturima vezivali za grane javora i na tim konopima i žicama sušili donji veš...

Tu romantičnu sliku varošana na koju je žmurila komunalna inspekcija delimično su uskratile motorne testere...

"Gde ćemo sada da sušimo gaće, košulje i čaršave, kao da su nam namerno ruke odsekli“...glasno se pita penzioner Duško, jedan od stanara.

Stanari sa druge strane, gde nema tog drveća, pozdravljaju odluku direkcije, što iz ljubomore ili iz navodne želje da grad bude lepši i čistiji...

Odmah preko puta Radničke ulice, pričaju nam, komunalci su isekli nekoliko višedecenijskih platana koji su navodno smetali protoku saobraćaja na toj značajnoj saobraćajnici.

„Ali kako baš da ometaju saobraćaj ispred ulaza dva supermarketa“, pitaju se glasno ovi stanari.

Bilo kako bilo, brojni Leskovčani negoduju zbog učestale nekontrolisane eeče gradskog zelenila.

I ta tema je nekoliko puta ulazila u žižu skupštinske rasprave gradskog parlamenta grada na obalama reke Veternice.

"Tako su 'počistili' ulicu doktora Jovana Kašikovića sa namerom da tu posade novi drvored, a od tada do sada proteklo je dvadesetak godina a drvored nikako da nikne“, podsećaju penzioneri ove najveće gradske mesne zajednice.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: