Leskovac dobio 47 miliona za poljoprivredu

Regionalne vesti - Nedelja 29.06.2014 - 15:52

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisali su tri ugovora vredna 47 miliona dinara.

19 miliona za komasaciju zemljišta (ilustracija: mojafarma.rs) 19 miliona za komasaciju zemljišta (ilustracija: mojafarma.rs)
Reče je o sufinansiranju komasacije (ukrupnjavanja) zemljišta, revitalizaciji i uređenju poljskih puteva i izradi projektne i istraživačke studije o sistemima za navodnjavanje na području grada Leskovca.
 
Za projekat uređenja nešto preko hiljadu hektara poljoprivrednog zemljišta putem komasacije biće izdvojeno 19,2 miliona dinara bespovratnih sredstava.
 
Leskovac je jedan od četiri grada koji je dobio novac za komasaciju zemljišta koja treba da bude sprovedena u naredne dve godine.
 
Drugi ugovor odnosi se na revitalizaciju i uređenje poljskih puteva na celokupnom području grada. Njime je predviđena popravka poljskih puteva površine blizu 54 hiljade kvadratnih metara. Ukupna vrednost ovog projekta je 19,5 miliona dinara od čega će 11,7 miliona dinara obezbediti Ministarstvo poljoprivrede.
 
Treći projekat koji je prošao na konkursu Ministarstva poljoprivrede je studija o mogućnostima navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Njena izrada koštaće 3,3 miliona dinara a pored Ministarstva poljoprivrede finansiraće je i Grad Leskovac sa 825 hiljada dinara.
 
JuGmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: