Leskovac kupio imovinu “Jugekspresa” i “Sintetike”

Regionalne vesti - Subota 19.09.2015 - 08:55

Leskovačka lokalna samouprava kupila je na licitaciji propalo preduzeće „Jugekspres”, a pre 2 dana i kompleks zgrada sa zemljištem fabrike „Sinitetika“ koje će ustupiti stranim investitorima za proširenje fabrika i zapošljavnje blizu 4.000 radnika.

Prvi put da grad kupuje propala preduzeća.  Foto: Dragan Marinković Prvi put da grad kupuje propala preduzeća. Foto: Dragan Marinković

Jugekspres“ je kupljen po ceni od 39.750.000 dinara, dok je početna cena iznosila 15.900.000 dinara. Potpisivanje ugovora očekuje se za 7 dana.

Na prostoru nekadašjih giganata, kako je ranije najavljivano, kompanije „Džinsi” i „Yura” žele da otvore svoje nove proizvodne pogone i zaposle ukupno 1.600 novih radnika.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović isticao je ranije da gradnja nove južnokorejske i turske fabrike zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

Kako saznaju „Južne vesti”, za obe lokacije u dve industrijske zone bilo je više zainteresovanih kupaca.

Ovo je prvi put da leskovačka lokalna samouprava, uz saglasnost Vlade Srbije, kupuje propale društvene fabrike koje, inače, ne rade više od decenije.

Gradonačelnik Cvetanović kaže da je to jedan od načina za privlačenje investitora na jug Srbije, odakle se mladi masovno iseljavaju.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: