Leskovac: Na Roštiljijadi se očekuje više od 700.000 posetilaca

Regionalne vesti - Četvrtak 27.08.2015 - 14:40

Organizatori manifestacije nagalsili su da će majstori roštilja na oko 15.000 kvadratnih metara u centru grada, na 32 štanda učestvovati u takmičenjima u pripremanju specijaliteta sa roštilja.

Roštiljijada, mesto za prave gurmane. Foto: S. Tasić Roštiljijada, mesto za prave gurmane. Foto: S. Tasić

Privredno - turistička manifestacija "Roštiljijada" biće održana od 31. avgusta do 6. septembra u Leskovcu a očekuje se da će tu manifestaciju ove godine posetiti više od 700.000 gostiju, najavili su organizatori.

Na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije, organizatori te manifestacije su nagalsili da će majstori roštilja imati priliku da se predstave na oko 15.000 kvadratnih metara u centru grada, na 32 štanda i da učestvuju u takmičenjima u pripremanju specijaliteta sa roštilja.

Nakon ceremonije otvaranja i svečanog defilea, gosti će moći da uživaju u koncertu grupe Piloti u ponedeljak 31. avgusta, u utorak će nastupiti Pinkove zvezde, u sredu Van Gog, u četvrtak Miroslav Ilić, u petak grupa Legende, a u subotu nove zvezde Granda, rekla je predstavnica Turističke organizacije Leskovca, Tina Stojanović.

Prema njenim rečima majstori roštilja imaće priliku da se takmiče 3. septembra, a učenici ugostiteljskih škola dan kasnije.

Takođe, biće organizovano takmičenje u pravljenju velike pljeskavice i očekuje se da prošlogodišnji rekord od 56 kilograma bude nadmašen.

Na manifestaciji će se, pored domaćih, predstaviti i majstori roštilja iz Čačka, Knjaževca i Gornjeg Milanovca, kazala je Stojanović.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: