Leskovački kulturni centar dobio 3D bioskop

Regionalne vesti - Četvrtak 21.05.2015 - 15:25

Digitalizovani bioskop kupljen uz pomoć donatora i Grada svečano je otvoren u sredu, 20. maja, u Leskovačkom kulturnom centru.

Foto: Južne vesti Foto: Južne vesti

Kinoprojektor star 40 godina uz koga je u ovoj sali od 150 mesta na stotine hiljade Leskovčana odgledalo preko 10.000 filmova, otišao je u istoriju, a ljubitelji filma će od sada uživati u filmskoj umetnosti uz pomoć najsavremenije digitalizovane opreme.

Publika će i na Festivalu filma “Liffe” koji se svakog leta već nekoliko godina održava u Leskovcu imati prilike da po prvi put uživa i u 3D projekcijama u jedinom bioskopu u gradu.

Ovo je priznanje Leskovcu i priznanje Kulturnom centru i svim ljudima koji rade na organizaciji Festivala “Liffe”, jedinstvenog u Evropi - kazao je na otvaranju reditelj i umetnički direktor Festivala filmske režije „Liffe“ u Leskovcu Darko Bajić kome je uručeno posebno priznanje.

On je posebnu zaslugu za digitalizaciju bioskopa u Leskovcu pripisao filmskom uredniku Kulturnog centra Draganu Joviću.

Kupovinu i instaliranje savremene opreme za prikazivanje 2D i 3D filmova finanansirali su “Euroimaž” sa 30.000 evra, Filmski centar Srbije sa 2,3 miliona dinara i Grad Leskovac sa blizu 3 miliona dinara.

Autor Dragan Marinković Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: