Leskovački putevi u rukama Vranjanaca

Regionalne vesti - Četvrtak 27.10.2016 - 13:01

LESKOVAC – Nakon održavanja regionalnih i magistralnih puteva, firmi „Trejs PZP“ iz vranja povereno je i zimsko i letnje održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Leskovca i to na period od 2 godine.

SPremna mehanizacija PZP SPremna mehanizacija PZP "Trace" FOTO: YouTube printscreen

U okviru ovih ugovora, javno-komunalna preduzeća „Komunalac“ i „Grdelica“ zadužena su za potkresivanje drveća, košenje trave, čišćenje i uređenje jarkova na teritoriji grada Leskovca, a u zimskom periodu i za čišćenje snega i leda sa površina javne namene, osim sa kolovoza.

Ovo je, prema rečima gradonačelnika Leskovca, rezultat obnove zastarele mehanizacije i opreme ova dva komunalna preduzeća.

„Dosadašnja saradnja pokazala je da je reč o firmi koja kvalitetno i odgovorno obavlja svoj posao i koja ima dobru i spremnu mehanizaciju.

Kako Zakon o javnim nabavkama propisuje određena ograničenja, mi smo izabrali najduži mogući period, tj. do kraja 2018. godine.

Ovo nam donosi izvesne prednosti, jer ćemo imati sigurnog izvođača radova koji nam je uvek dostupan„, rekao je Goran Cvetanović.

Vrednost ugovora za redovno održavanje iznosi 65 miliona dinara.

Na osnovu ovog ugovora, do kraja 2016. godine iz gradskog budžeta biće izdvojeno 5 miliona dinara, a za 2017. i 2018. godinu predviđena su izdvajanja od po 30 miliona dinara.

Kada je reč o zimskom održavanju, period važenja ugovora je od 15. novembra 2016. godine do 15. marta 2018. godine. Njegova vrednost je 20 miliona dinara za sezonu 2016/2017. i još 20 miliona dinara za sezonu 2017/2018.

„Ovakvi poslovi za našu firmu nisu novina, jer smo zaduženi za sve regionalne i magistralne puteve na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga„, naveo je Predrag Spasov, direktor Trejs PZP Vranje i dodao da ova firma zapošljava i 100 radnika iz Leskovca.

Izvođač radova „Trejs PZP Vranje“ izabran je nakon sprovedenog otvorenog postupka.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: