LE:Tužio Grad zbog groblja

Regionalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 20:05

Živojin Stefanović, nedavno smenjeni predsednik Skupštine Leskovca, tužio je grad zato što je bez dozvole zauzeo deo njegove imovine grobnim parcelama na obodima Svetoilijskog groblja.

grobljima mu zauzeli imovinu FOTO: zadarski list/Anita Ćustić grobljima mu zauzeli imovinu FOTO: zadarski list/Anita Ćustić
 
Reč je o njivi na Jajinskom putu na kojoj Stefanović uzgaja detelinu i koja se graniči sa Romskim delom groblja, javlja Jugmedia.
 
“Ovo je bezobrazlik koji sam primetio tek kada sam došao da pokosim detelinu. Pokojnici su sahranjeni na samoj međi, a za potrebe puta uništena je detelina u dužini od 20 i širini od 4 metra. Ne samo da je uzurpirana međa nego je na mom posedu, bez moje dozvole, napravljen put”, ogorčen je Stefanović.
 
U donošenju odluke o proširenju gorblja učestvovao je i sam Stefanović, koji sada tvrdi da je planirana druga lokacija.
 
“Plan za proširenje Svetoilijskog groblja postoji, ali sa suprotne severne strane. Za to sam i ja, kao predsednik Skupštine grada, vodio dogovore i pregovore. A ovo što sada rade je strašno i ja sam morao da im pustim tuižbu”, kaže Stefanović, koji u lokalnoj skupštini nastupa kao samostalni odbornik.
 
Tvrdi još da je kontaktirao gradske čelnike, svoje dojučerašnje kolege, ali nije naišao na razumevanje, pa je odlučio da presavije tabak, posebno što sumnja da iza toga stoje politički motivi.
 
“Ja sam predvideo napade na mene još pre nego što su me smenili, i oni se dešavaju iz raznih uglova, ali ni sanjao nisam da će se desiti ovakva bizarnost”, kaže.
 
Mišljenja je i da i tim potezom neko, navodno, pokušava da ga posvađa s romskom populacijom, gde je ranije, kao socijalista, dobijao veliki broj glasova.
Romi čije se parcele nalaze na međi sa Stefanovićevom njivom kažu da su, zapravo, kolateralna šteta.
 
“Kada su nam davali parcelu niko mi nije rekao da je to na Žikinoj njivi. I sada je to problem. Neka ti gradski čelnici rešavaju naše probleme ako hoće da glasamo za njih” poručuje Zoran Adamović čija se parcela graniči sa Stefanovićevom njivom.
 
Leskovački Romi sahranjuje su na dve lokacije – na Svetolijskom groblju duž Jajinskog puta, gde su mnoge parcele zauzete mimo urbanističkog plana, i ispod tog puta na divljoj lokaciji.
 
U gradskoj upravi rečeno nam je da će u toku dana komentarisati ovaj slučaj.
Jugmedia/OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: